Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ със запалване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ със запалване

Здравейте на всички,
    След пътуване изгасих колата нормално, която е 166 JTD 2.4. След 2 дни поисках да запаля, таблото светна, но стартера не върти. Подгрява нормално, но при завъртане на ключа не пали. Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и знае как да го разреша да ми помогне. Благодаря ви предварително.
    Last edited by dancho85; d.m.y г., 10:46.

Може стартера да е "пийнал водица".Шалтера или електромотора.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

провери клемите на акомулатора и ги зачисти
      ALFA ROMEO156.1.8TS.98

Comment

Ще проява нахалство и ще се включа и по тази тема с въпрос, отностно подобен проблем на нашата 166-ца
        Проблемът е, че не запална от първото врътване, след като е карана и е оставена в покой няколко часа след това. При напълно студена (некарана ден-два) или при топла (роботила-спряна) го няма този проблем. Има ли някой представа от какво може да се поевява този проблем? Благодаря предварително и се извинявам, че използвам на човека темата!
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '06

Comment

Първоначално публикувано от dancho85 Покажи съобщение
          Здравейте на всички,
          След пътуване изгасих колата нормално, която е 166 JTD 2.4. След 2 дни поисках да запаля, таблото светна, но стартера не върти. Подгрява нормално, но при завъртане на ключа не пали. Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и знае как да го разреша да ми помогне. Благодаря ви предварително.
          На мен ми се случи същото нещо без проява на симптоми преди това. Спрях пред един магазин и като се опитах да запаля не върти... думнал стартер... 35лв ремонтен комплект и 25лв труд... нов стартер не ми се мисли колко ще е .....
          Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
          Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Случайно да свети CODE на таблото вляво понеже аз имам такъв проблем?
            FIAT Punto 1,9 JTD
            EX Alfa 166 2.0TS 155hp with 18'' RIM
            sigpic

Comment

При CODE е имобилайзер - най често прецакан ключ но може и да е нещо друго.
              безплатни обяви
              Моята 166

Comment

Използвам стара тема но въпроса ми е свързан със стартера и акумулатора. Когато стана по студено имам усещането че паля със някакъв 10 годишен акумулатор. Върти така че аха да не запали. Не съм имал проблем с акумулатора досега пък и му е първа зима. Навява ме една мисъл за поизносени втулки на стартера или там каквото си има. При палене като е поседяла доста лампите които остават да светят след подаване на контакт доста по примигват. При топла кола премигването е в пъти по малко. Под премигване имам в предвид че при палене светлината намаля а след запалване се нормализира. Динамото наскоро му правих ремонт така че си зарежда нормално. Дайте предложения.

Поздрави
                Last edited by mian4o; d.m.y г., 19:23.
                алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Да не е някой малък акомулатор,не е лошо да го замериш когато е студено преди да запалиш.
                  166 2.4JTD-00г.

Comment

Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщение
                    Използвам стара тема но въпроса ми е свързан със стртера и акумулатора. Когато стана по студено имам усещането че паля със някакъв 10 годишен акумулатор. Върти така че аха да не запали. Не съм имал проблем с акумулатора досега пък и му е първа зима. Навявя ме една мисъл за поизносени втулки на стртера или там каквото си има. При палене като е поседяла доста лампите които остават да светят след подаване на контакт доста попримигват. При топла кола премигването е в пъти по малко. Под премигване имам в предвид че пре палене светлината намаля а след запалване се нормализира. Динамото наскоро му правих ремонт така че си зарежда нормално. Дайте предложения.

Поздрави
                    Акумулаторът е за зареждане,но най-добре си намери зарядно,което да отчита степента на зареждане,щото и аз брах ядове и накрая зареждах 3 денонощия,че да си стигне оптималните стойности.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Акумулатора мисля е 75 а.ч. и го смених защото стария започна да прави така или аз си внуших така. Старият беше 45 а.ч. така взех колата и така е докарана от Италия. Дадох го на жената на баща и който още го тормози и не се е предал. Затова ме навява мисълта за втулките. При самото палене има един малко по специфичен звук който според мен не е нормален. Може и да си внушавам.

Поздрави

П.П. В петък почивам и ще го замеря как е сега.
                      алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                      алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Ако подадеш ток с кабели на твоя акомулатор от друг запален автомобил и палиш ще разбереш със сигурност от какво е проблема.
                        Last edited by trop4i; d.m.y г., 21:13.
                        166 2.4JTD-00г.

Comment

Пробвай една вечер да сложиш акумулатора на зарядното и виж на сутринта като върти ще го има ли този звук и изобщо как ще усетиш паленето на студено.
                          Може и втулки да са, но ако бяха, щеше да стърже и на топъл двигател. Аз залагам на слаб акумулатор. И на моят уж му е първа зима (75 A/h),ама след една седмица престой не можа да запали.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Свали си стартера колега и го ремонтираи най-вероятно проблема е в втулки и по-скоро заминали четки!Имах същия проблем като теб.Първо бях с 75 ампера и сметнах че проблема е в батерията ....купих 100 ампера и проблема продължи докато накрая почна да върти все едно е 6 волта....сваляй по скоро че ротора сигурно е аут вече!
                            5 Ланчии зад гърба си!
                            И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първо пробвай по-лекият вариант с подаване на ток или с друг но сигурен акумулатор Ако излезе проблема там щом динамото зарежда добре премери за оттечка Ако проблема не е в акумулатора използвай тогава пост 14
                              ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Working...
                              X